Elektronisch factureren via Peppol, de voordelen!

Snellere betaling van facturen

Peppol is de afkorting voor "Pan-European Public Procurement On-line"

Het is een door de EU ontwikkeld beveiligd netwerk om (internationale) e-facturen te versturen binnen de EU naar bedrijven en overheden. Door registratie van het verzendende en ontvangende boekhoudpakket op het netwerk worden elektronische facturen direct naar de boekhouding van de ontvanger gestuurd.

Peppol wordt erkent als de nieuwe standaard in veilig factureren. Bovendien is de verwachting dat steeds meer bedrijven en overheden binnen de EU gebruik gaan maken van dit veilige netwerk.

Tijdsbesparing Finance afdeling

Bij het verzenden checkt het Peppol netwerk of de ontvangende partij de factuur direct in zijn boekhoudpakket kan ontvangen, is dat het geval dan wordt de factuur verstuurd. Zo weet je altijd dat verstuurde facturen via Peppol zijn aagekomen en "ingeboekt"in de boekhouding van je klant.

Omgekeerd werkt dit uiteraard ook: ontvangende facturen van leveranciers worden op dezelfde manier ingeboekt in de boekhouding.

Zekerheid en wettelijk vereist

Omdat de factuur direct in het ontvangende boekhoudpakket wordt afgeleverd. Bovendien is de kans dat de factuur sneller wordt betaald omdat deze direct wordt verwerkt na het versturen.

Omdat voordat toegang wordt verleend tot het Peppol netwerk een validatie plaatsvindt wordt voorkomen dat bedrijven met minder goede bedoelingen facturen kunnen versturen (spookfacturen).

De overheid ontvangt per 18 april 2019 alleen nog maar facturen die via een beveiligde verbinding zijn verstuurd (voor centrale overheden geldt dit al sinds 1 janauri 2017). Door gebruik te maken van Peppol voldoe je aan deze eis.

Tevreden klanten en minder vragen over facturen

Omdat facturen direct worden ingeboekt in het ontvangende boekhoudsysteem heeft uw klant geen werk aan het inboeken en betalen van de factuur, dit gebeurt geheel automatisch.

Implementatie binnen één dag

Omdat de oplossing een SaaS oplossing is en er niets geinstaleerd hoeft te worden op uw systemen  is het mogelijk binnen een dag up and running te zijn met e-facturatie. Dus geen beslag op uw IT resources. 

Snellere betaling van facturen

Omdat de factuur direct in het ontvangende boekhoudpakket wordt afgeleverd. Bovendien is de kans dat de factuur sneller wordt betaald omdat deze direct wordt verwerkt bij ontvangst.

E -facturatie in één minuut uitgelegd