22 november 2018 
0 min. leestijd

Zorgverzekering 2019 en brillen-contactlenzen vergoeding

Zorgverzekering 2019 en brillen-contactlenzen vergoeding

Bespaartip

Stap over naar een andere zorgverzekeraar en profiteer direct van de brillen-contactlenzen vergoeding.

Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden in een aanvullend pakket een deel van de kosten van een bril of contactlenzen. Echter, ze doen dat maar eens in de twee of drie jaar. Dit betekent dat je soms drie jaar lang de (hoge) premie betaalt voor een relatief lage vergoeding (vaak tussen de €75 en € 150 per drie jaar).

Maar als je overstapt krijg je direct die vergoeding, je hebt immers de vergoeding bij je nieuwe verzekeraar nog niet gebruikt. Theoretisch kun je dit elk jaar doen en zo elk jaar gebruik maken van de vergoeding op brillen en contactlenzen. Weer een reden waarom overstappen voor jou interessant kan zijn.

Je moet uiteraard wel even goed uitrekenen of de extra premie voor de aanvullende verzekering opweegt tegen de vergoeding voor de bril die je krijgt. Doe je het alleen voor de bril of contactlenzen dan is het waarschijnlijk goedkoper die uit eigen zak te betalen maar als je toch een aanvullende verzekering kiest ( voor bv. fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen) dan kan het zeker interessant zijn.

Heb je een nieuwe bril of contactlenzen nodig in 2019 en wil je overstappen van zorgverzekering? Maak snel een vergelijking om snel en probleemloos over te stappen. Je hebt tot 31-12-2018 de tijd om te beslissen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen