27 november 2018 
1 min. leestijd

Zorgverzekering vergelijken loont vooral nu door grote verschillen in premie

Zorgverzekering vergelijken loont vooral nu door grote verschillen in premie

Zorgverzekering vergelijken

Vanaf 12 november 2018 moeten alle premies voor de ziektekostenverzekeringen bekend zijn. Er gaan momenteel geruchten dat de verzekeraars wachten met het afgeven van hun premies tot het laatste moment. Om concurrentie redenen wachten de zorgverzekeraars tot het laatste moment om de premies voor 2016 bekend te maken. Deze concurrentiestrijd is natuurlijk goed voor de consument omdat het tot lagere prijzen en betere voorwaarden leidt. Daarnaast hebben de zorgverzekeraars de afgelopen jaren behoorlijke reserves opgebouwd die echter per verzekeraar nogal verschillen. Zorgverzekering vergelijken is juist dit jaar interessant omdat de verschillen in premie in 2016 hoog zullen zijn. Wil je nu  zorgverzekering vergelijken ?

Tot 31 december 2018 (24.00 uur) kun je via Bespaargemak.nl overstappen naar de beste zorgverzekering voor jou en je gezin. Je oude polis wordt dan automatisch opgezegd. Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering  maar ook een uitgebreidere en dus duurdere aanvullende zorgverzekering. Als je wilt overstappen moet je huidige zorgverzekering voor 1 januari 2019 zijn opgezegd. Je moet dan wel voor 1 februari 2019 een nieuwe zorgverzekering kiezen.

Zorgverzekering vergelijken: let ook op de bijsluiter

Zorgverzekeringen zijn ingewikkelde producten waar veel mensen moeite mee hebben om altijd exact te begrijpen wat er staat en bedoeld wordt. Daarom moeten zorgverzekeraars een duidelijke en eenvoudige polis aanbieden met een bijsluiter. De bijsluiter gaat duidelijk aangeven welke zorg wordt vergoed en of er bijzondere polisvoorwaarden gelden. Ook Zorgverzekeraars Nederland (ZN), de brancheorganisatie van zorgverzekeraars, vindt dat er meer duidelijkheid over de zorgverzekering moet komen.

Basis zorgverzekering met lager eigen risico

Voor 2016 zullen er zorgverzekeringen zijn met geen of een laag eigen risico als je kiest voor een arts of ziekenhuis waarmee een contact is afgesloten door de zorgverzekeraar. Dit is een gevolg van het nieuwe zorgplan van Minister Edith Schippers, lees hier meer.

Zorgverzekeringen vergelijken wordt gemakkelijker

De zorgpremie zal in 2019 stijgen met ongeveer € 10, naar € 110 per maand, dit is tijdens prinsjesdag bekend gemaakt. Hoeveel de verzekeraars daadwerkelijk de prijs van de basis verzekering zullen verhogen is duidelijk als alle premies op 12 november 2018 bekend zijn. Het blijkt dat de meeste zorgverzekeraars de afgelopen jaren behoorlijke buffers hebben opgebouwd. Zij waren op grond van aangescherpte Europese regelgeving gedwongen grotere financiële buffers op te bouwen. Een deel van deze buffers zullen verzekeraars naar alle waarschijnlijkheid gebruiken om hun premies niet teveel te laten stijgen. Het eigen risico stijgt met € 10 naar € 385 per jaar.

lees hier over de premies voor 2019 die nu bekend zijn.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen