16 oktober 2018 
0 min. leestijd

Zorgverzekering als je 18 jaar wordt

Zorgverzekering als je 18 jaar wordt

Als je 18 jaar wordt val je niet meer onder de zorgverzekering van je ouders. Tot je 18 e verjaardag was je gratis meeverzekerd op de polis van je ouders. Je moet nu zelf een zorgverzekering afsluiten en gaat ook zelf elke maand de premie hiervoor betalen.  De eerste premie die je moet betalen is in de maand nadat je 18 jaar bent geworden.

Een flinke aanslag op je budget als 18 jarige…. gelukkig kun je in de meeste gevallen zorgtoeslag aanvragen als tegemoetkoming. Via deze link kun je kijken of jij in aanmerking komt voor zorgtoeslag.

Het maakt geen verschil of je student bent en thuiswonend of op kamers zit. Ook als je full time werkt moet je en eigen ziektekosten verzekering afsluiten.

In ieder geval is het verplicht een basisverzekering af te sluiten. Je bent jong en hebt waarschijnlijk niet veel zorgkosten, toch is deze basis verzekering verplicht. Je kunt overwegen om ook een aanvullende verzekering toe te voegen maar pas op, bedenk goed of je deze echt nodig hebt want je premie gaat omhoog maar je eventuele zorgtoeslag niet.

Het loont om goed te gaan vergelijken. Let dan niet alleen op de prijs maar ook op de voorwaarden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen